Dnevni boravak otvoren za svih 4500 članova

Dnevni boravak otvoren za svih 4500 članova

Dnevni boravak otvoren za svih 4500 članova

Dnevni boravak Matice umirovljenika Hrvatske grada Osijeka, kako je i najavljivala predsjednica Marija Sužnjević, počeo je s radom u prostorijama središnjice u Reisnerovoj ulici 48 (kod Zrinjevca). Sužnjević kaže kako je prostor za druženje uređen prije nekoliko mjeseci, a otvoren je i zamišljen kao prostor ne samo za članove Matice umirovljenika Hrvatske iz četiriju podružnica u središtu grada, nego za svih 4500 članova te udruge.

– Kada smo pokrenuli projekt renoviranja zgrade naše središnjice, upravo nam je bio cilj osigurati mjesto za zabavu i za one koji ne žele ići u zadimljene kafiće, niti trošiti novac na skupe kave i čajeve. Ovdje kavu i čaj mogu dobiti u pravoj domaćinskoj atmosferi, uz druženje svakog dana od 9 do 13 sati. Članovi će moći bez buke porazgovarati i zanimljivo upotpuniti svoje slobodno vrijeme. Volonteri i zaposlenici Matice umirovljenika pripremat će razne tople napitke. Voditeljica projekta je Ksenija Vrbanić, a domaćice u Dnevnom boravku su Radmila Štekić i Marija Beretić. Pozivamo sve zainteresirane volontere i udruge da nam se pridruže u provedbi ovog projekta – kaže Marija Sužnjević.

Središnjica MUH-a svojim članovima omogućit će besplatnu kontrolu šećera u krvi i mjerenje krvnog tlaka, ali i organizirati razne kreativne, edukacijske, glazbene, sportske i druge radionice. Svakodnevno su članovima dostupne razne društvene igre poput pikada, kartanja i šaha te dnevni tisak.

Comments

No comment yet.

Leave a Reply