Umirovljenici izveli Labuđe jezero!

Umirovljenici izveli Labuđe jezero!

PROSLAVA VALENTINOVA

Umirovljenici izveli Labuđe jezero!

Praizvedbom umirovljeničke verzije Labuđeg jezera uz glazbenu podlogu profesora glazbe Vladimira Najbauera četiri su podružnice Matice umirovljenika Hrvatske iz središta grada malo ranije proslavile Dan svetog Valentina. Naime, iako je početak proslave dana zaljubljenih počeo s “malim ljubavnim trzavicama” bijelog labuda (Branko Karšić) i bijele labudice (Milena Radaković) zbog fatalne i zgodne crne labudice (Marija Sužnjević, predsjednica MUH-a Osijek), koja je unijela pomutnju u njihov odnos, sve se ipak nastavilo u jako dobrom raspoloženju 150-ak članova te udruge koji su se pobrinuli da im na stolu bude izobilje, kao i osmijeha, hrane i slastica koje su dame pripremile i ponijele na pinkl-bal.

Marija Sužnjević, koja je kasnije preuzela i mikrofon i pokazala osim predsjedničkih i svoje zavidne pjevačke sposobnosti, kazala nam je kako su ovu proslavu priredili prvi put u središnjici udruge u Reisnerovoj ulici.

– Prvi put imamo ovdje zabavu jer smo nedavno obnovili zgradu koja je bila zapuštena. Stoga smo se i odlučili prirediti ovaj mali prigodni program pa su nazočni pucali od smijeha, kojeg nam u posljednje vrijeme zbog brojnih privatnih i zajedničkih problema nedostaje. Stoga ćemo nastaviti ovakva druženja koja su odlična prilika da podijelimo probleme, da nam poslije bude lakše, a uvijek se netko pronađe tko ima rješenje za nečije poteškoće pa se često nakon svega rastanemo mnogo vedriji negoli prije susreta – kaže Marija Sužnjević.

Čelnica osječkog MUH-a kaže kako su nove prostorije na raspolaganju podružnicama koje nisu do sada imale ovakve dvorane za okupljanja, ali i drugim podružnicama, posebice kada tamo otvore dnevni boravak.

Comments

No comment yet.

Leave a Reply