O nama

Matica je uvijek ovdje za vas, naša vrata su vam otvorena
i željno očekujemo nove članove.

Tko smo mi?

Matica umirovljenika grada Osijek djeluje od 1946 godine. Matica je nestranačka,neprofitabilna,socijalno-humanitarna udruga. Zadatak Matice je okupljanje umirovljenika, pomoć i skrb o osobama treće životne dobi.
Članom Matice može postati svaki umirovljenik ili osoba koja prihvaća sve odredbe statuta Matice.
Članstvo u Matici iznosi 40 kn, plaća se jednom godišnje, može se učlaniti tjekom cijele godine a postankom člana matice uživate sve pogodnosti članstva. S našom iskaznicom možete ostvariti mnogobrojne popuste na usluge i proizvode u Osijeku, cijeloj Hrvatskoj a čak i u susjednim zemljama.

Izborom novog rukovodstva Matice postavljeni su visoki ciljevi u radu Matice (ušteda materijalnih sredstava, informatičko opremanje, povećanje članstva, uređenje) koji se uspješno sprovode i realiziraju. Dobrotvornim radom naših članova uz donaciju materijala uredili smo upravnu zgradu.

Brinemo o vama!

Redovito druženje u svim našim podružnicama dobivate sve potrebne informacije o programima, novim događanjima ili putovanjima .
Brinemo o vašem zdravlju (mjerenje šećera, razne edukacije tijekom godine od liječnika specijalista)
Kao i prošlog Božića, tako i ovog, iz programa socijale i skrbi, gradske uprave i dio od članarine Matice, omogućili smo podjelu božićnih paketića svim članovima Matice, a to će naše članove izuzetno razveseliti. Osjećaj usamljenosti ljudi treće životne dobi, zamjenit će sreća i osjećaj pripadnosti nekome tj. Matici gdje imaju puno razumjevanja i ljubavi. Veselo druženje prilikom podjele paketića omogućit će nam da nakratko zaboravimo na naše male mirovine i svakodnevne probleme.

Matica je vrlo aktivna kroz cijelu godinu. Brojna su događanja koja se odvijaju po podružnicama i samoj Matici. Organiziraju se putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu(Plitvička jezera, Nacionalni park Krka, Rim, Budimpešta, Prag itd.).Druženje po podružnicama, izrada ručnih radova, čitanje, igranje društvenih igara.

Matica je iznimno ponosna na svoj pjevački zbor koji djeluje već godinama i sudjeluje na svečanim događajima u našem gradu.

Matica je uvijek ovdje za vas, naša vrata su vam otvorena i željno očekujemo nove članove.

Marija Sužnjević

Marija Sužnjević
predsjednica Matice Umirovljenika Hrvatske grada Osijeka i kordinator za osječko-baranjsku županiju

Za sve informacije o članstvu molimo Vas da nas kontaktirate

ispunite formu na sljedećoj stranici u obrzo očekujte odgovor!

shadow

Comments

No comment yet.

Leave a Reply