O matici

O matici

Matica umirovljenika grada Osijeka svakodnevno provodi projektne aktivnosti u središnjici Matice Osijek i po podružnicama. Provode se kreativne aktivnosti, tjelovježba, nordijsko hodanje, razgovaramo o emocijama i jačamo kognitivne sposobnosti kroz rješavanje križaljki, učenje engleskog itd. Prostorije Matice zasjale su u uskršnjem ruhu, a sve su to izradile naše vrijedne umirovljenice i sudionice kreativnih radionica. Kroz radionice međugeneracijske suradnje, organizirali smo nekoliko druženja naših baka i djedova s njihovim unucima, a nakon druženja posjetio ih je i Uskršnji zeko sa poklončićima.

S dolaskom proljećem i toplim danima, povećava se i broj izleta pa smo tako za početak posjetili najstariji grad u Europi, naše predivne Vinkovce, šetali se uz rijeku Bosut i družili se s labudovima i patkicama.

Po gradskim četvrtima u podružnicama Matice obilježen je i Majčin dan, a svi sudionici su uz zakusku dobili čokolade i dobru glazbu.

Svake godine 8. svibnja održava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije. Od 8.-15. svibnja počinje i obilježavanje Tjedna Crvenog križa čija je svrha promicanje djelatnosti Crvenog križa i približavanje svih oblika pomoći korisnicima i osobama u potrebi. GD CK Osijek, u Tjednu Crvenog križa, organizira prikupljanje prehrambenih artikala „Vaš dar za pravu stvar“ u kojoj, u košari HCK u Kauflandu građani mogu donirati namirnice s popisa, a naši umirovljenici volonteri sudjelovali su u svakom danu njihove akcije.

Marija Sužnjević ponovno je izabrana za predsjednicu pet županija u Slavoniji pa je tako s dolaskom lijepog, sunčanog i toplog vremena za početak posjetila Vukovarsko- srijemsku županiju gdje ju je dočekao predsjednik Matice u Iloku g. Jaroslav Macarini.  U sklopu obilaska, članovi Matice umirovljenika grada Osijeka išli su na izlet i obišli grad Ilok. Predsjednica Marija nastavlja sa posjetama županijskim udrugama.

S dolaskom sve toplijih i sunčanih dana udruga će za svoje članove organizirati jednodnevne izlete na razne lokacije. Početkom srpnja ide se u Bizovac na kupanje, a u kolovozu se ide na more u Crikvenicu i Seget Donji.

 

Predsjednica Matice umirovljenika grada Osijeka

Marija Sužnjević

Comments

No comment yet.

Leave a Reply