Malo o radu matice

Malo o radu matice

Ljetne mjesece naši umirovljenici su proveli vrlo aktivno. Spas od vrućina potražili su na Slavonskim jezerima, šumama i toplicama, te na našem predivnom Jadranskom moru. Napokon su dočekali pjesmu, ples, odmor i druženje koje im je bilo ograničeno zbog korona virusa.
Matica umirovljenika provodi projektne aktivnosti u sklopu projekta „Aktivna mirovina“. Naši vrijedni umirovljenici dolaze svakog tjedna na razne radionice, pa tako vježbaju, štrikaju, heklaju, oslikavaju predmete decoupage tehnikom, razgovaraju o sreći, tuzi, stresu, hrani, rješavaju križaljke… Također, u sklopu projekta Matica je opremljena i sa sobnim biciklima koji su umirovljenicima na raspolagadnju svakodnevno, a isto tako imaju i mogućnost uzeti vanjski bicikl, provozati se, obaviti što trebaju te ga vratiti u prostorije Matice umirovljenika.
S dolaskom jeseni i hladnijih dana, broj radionica će se povećavati pa ćemo tako, osim ranije navedenih radionica, imati i „Malu školu mobitela“, „Osnove engleskog“ i razne informatiče radionice. Kroz inovaciju „Oživimo povijest grada“ naši umirovljenici moći će se vratiti u prošlost i putem naočala za virtualnu stvarnost prisjetit će se kako je sve to izgledalo u vrijeme njihove mladosti.

Comments

No comment yet.

Leave a Reply