“Zajedno u zaštiti osobne imovine” u Osijeku

“Zajedno u zaštiti osobne imovine” u Osijeku

Policijski službenici Odjela prevencije održali su edukativno predavanje umirovljenicima, članova Matice umirovljenika Grada Osijeka pod temom „Sigurnost u vašem domu“.

U ponedjeljak 15. srpnja s početkom u 18 sati policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske, u prostorijama Matice umirovljenika Grada Osijeka u Osijeku, u sklopu preventivnog projekta “Zajedno u zaštiti osobne imovine”, održali su radionicu na kojoj je bilo sveukupno oko 30 umirovljenika, članova Matice umirovljenika Grada Osijeka.

Radionica je održana pod temom „Sigurnost u vašem domu“, umirovljenicima je skrenuta pozornost na samozaštitno ponašanje i zaštitu imovine u vezi kaznenih djela prijevara, provala i krađa. Osobe starije životne dobi su često meta počinitelja spomenutih kaznenih djela te su upoznati s modelima prijevara kojima se najčešće služe počinitelji s ciljem krađe novca i vrijednosti, kao i s uputama na koji način je moguće zaštititi svoj dom i onemogućiti ili otežati počinjenje provale.

Sudionici radionice upoznati su i upućeni na odredbe Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji skrenuta im je pozornost na mogućnost i potrebu dragovoljnog vraćanja minsko eksplozivnih sredstava u slučaju pronalaska u starijim obiteljskim kućama, na tavanskim prostorima te starim šupama i ostavama.

Suradnja s udrugama u gradovima Osječko-baranjske županije nastaviti će se kroz organizaciju edukativnih predavanja i radionica s ciljem upoznavanja što većeg broja građana, posebice građana starije životne dobi, o mogućnostima kojima sami mogu pridonijeti za svoju osobnu sigurnost i sigurnost svoje imovine.

Letak PU osječko-baranjske Odjela prevencije o prijevarama na kućnom pragu možete preuzeti OVDJE.

Comments

No comment yet.

Leave a Reply