Blog

Otvoren “Dnevni boravak” za umirovljenike

SAMI UREDILI DVORANU MUH-A

Otvoren “Dnevni boravak” za umirovljenike

Nakon četiri mjeseca vrijednog rada osječkih umirovljnika koji su pomagali u obnovi, jučer je svečano otvoren 200 kvadrata velik Dnevni boravak za umirovljenike – novoobnovljena dvorana osječke središnjice Matice umirovljenika Hrvatske kod Zrinjevca u Reisnerovoj 48.

Predsjednica Matice i kordinatorica za Osječko-baranjsku županiju Marija Sužnjević kazala je kako MUH u Osijeku ima 4700, a u Osječko-baranjskoj županiji 11.000 članova. – Napokon imamo prostor za druženja i okupljanja. Posebno me raduje što će ga moći koristiti četiri podružnice koje nemaju dvoranu u središtu grada. Drago mi je što sam uspjela ispuniti obećanje da ćemo za advent imati nove prostorije u koje smo uložili više od stotinu tisuća kuna, a svojim vlastitim radom oplemenili smo svaku tu kunu pa je investicija mnogo veća. Čak smo neke stvari donosili od kuće za uređenje ove dvorane. Kako bismo uspjeli sve to skupa održavati, planiramo neke aktivnosti koje bi nam osigurale siguran prihod – najvjerojatnije bismo preostalih 70 kvadrata dali u najam u komjercijalne svrhe. To je samo jedna od ideja – kazala je Sužnjević.

Na svečanosti se okupio velik broj umirovljenika, predsjednika podružnica, Ivan Karalić iz Županije, ali i predstavnici Grada, mjesnih odbora, a nazočio je i načelnik općine Antunovac Ivan Anušić koji je kazao kako je MUH u Antunovcu jedna od najjaktivnijih udruga te je poručio kako će i veliki broj članova u Antunovcu, ali i središnjica MUH-a u Osijeku imati njegovu i općinsku potporu u ovakvim i sličnim projektima. Romano Kristić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, kazao je kako je pomoć u održavanju i uređenju objekta moguća i kroz projekte uz pomoć Unije.

izvor: Glas Slavonije

Comments

No comment yet.

Leave a Reply