U Sklopu natječaja SUPERSENIORI

U Sklopu natječaja SUPERSENIORI

U Sklopu natječaja SUPERSENIORI

MUH Matica umirovljenika Grada Osijeka u periodu od mjeseca travnja do kraja rujna provodi projekt

“Volontiranjem pomažemo drugima i sebi”

usklopu natječaja SUPERSENIORI.
Financijsku podršku projektu pruža Zaklada Zajednički put iz Zageba.
Udruga je tokom provedbe projekta educirala više o 10 članova , volontera starije životne dobi koji su usvojili nova znanja i vještine iz raznih područja.
U suradnji s Volonterskim centrom Osijek proveli smo radionice za volontere, te ih upoznali s pravima i obvezama volontera, dobrobiti i vrijednosti volonterstva, itd.
S partnerskom udrugom Centar zdravlja Vaga proveli smo više radionica o zdravoj prehrani i pravima pacijenata. Volnteri,dionici na projektu naučili su pripremati nova, zdrava jela te se upoznali s nekim novim namjernicama koje do sada nisu koristili u svojoj prehrani.
Na informatičkim radionicama naši volonteri usvoji su nova znanja i vještine. Naučili su kako se koristiti pametnim telefonima. Veseli ih što mogu pratiti rad udruge putem facebooka i web stranice udruge.
Sva usvojena znanja i vještine naši volonteri su u prostorijama udruge prenijeli većem broju naših članova, koji su posjetili radionice u velikom broju.
Posebno su ih oduševile radionice zdrave prehrane gdje su mogli kušati razna nova jela koje su za njih pripremili volonteri, starije osobe sudionici projekta.
Posebno su nas razveselile informatičke radionice gdje su starije osobe prenosile usvojena znanja starijim. Njihov pristup problemu i objašnjenje je ponekad puno bliži i razumljiviji osobama starije životne dobi, nego kada im objašnjavaju mlađe osobe.
Provedba projekta se obavlja prema planu i izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima.
Ovaj projekt nam dokazuje da je iznimno važno uključivati što veći broj starijih osoba u aktivno provođenje određenih radnji na projektima, a ne da budu samo pasivni slušatelji i sudionici projekta.

Podijeli ovu Vijest

O Autoru

Komentari

Još nema komentara.

Ostavite odgovor

Kontakt forma

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Predmet

Vaša Poruka